+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Een goed ontwerp

Website ontwerp is big business. Websites zijn er in vele soorten en maten, en iedereen wil zich met zijn ontwerp onderscheiden. Als eigenaar van een website wil je hiermee je visitekaartje afgeven. De site moet dus mooi zijn, en er wordt van alles uit de kast gehaald om indruk te maken. Men zegt dat een website op basis van eenvoudig HTML eigenlijk niet meer kan, flash is de trend. En, eerlijk is eerlijk, er zijn prachtige flash websites op het net te vinden.

Flash of niet?
Maar, is dat nu wel nodig? Bereiken die flash websites hun doel? Is zo’n website de onvermijdelijk hoge investering wel waard? Wordt die investering weer terugverdiend? Veelal is het antwoord hierop “Nee”. Veelal hebben die websites immers geen succesvolle aanpak gekozen. Maar bovendien is het ontwerp meestal toegespitst op de maker, en niet op de gebruiker. Daarnaast is Flash niet beschikbaar op Apple producten als de iPhone en iPad. Deze bezoekers kunnen uw content dus niet lezen.

Keep It Simple
Wanneer er gekeken wordt naar de meest populaire websites, kun je niet anders concluderen dan dat die het eenvoudig houden. Geen flash, geen moeilijke logo’s, geen ingewikkelde ontwerpen, keep it simple (het KIS-principe). Een bezoeker is primair op zoek naar informatie. Uiteraard is het daarnaast belangrijk om een professionele uitstraling naar uw klanten te hebben; de kunst is dan ook om een mooie, maar vooral duidelijk website te bouwen. Mega Bite bouwt in eigen huis volledige websites en heeft een aantal samenwerkverbanden met design- en reclamebureaus. Op onze portfolio pagina vind u voorbeelden van onze projecten.