+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

OEM of FPP

Full Packaged Product (FPP)

Full Packaged Product is de consumentenversie van Microsoft-software en wordt via (online) winkels aangeboden. Het is vooral bedoeld voor gebruikers die de software willen gebruiken op een al aangeschafte computer. De consument koopt het product in een verpakking, met een of meer cd's of dvd's, volledige documentatie en één licentieovereenkomst die veelal op meerdere privé pc's geïnstalleerd mag worden.
 
Er zijn 2 type licenties verkrijgbaar:

  1. Een 'full'-versie; deze versie kan worden aangeschaft als men geen geldige of helemaal geen licentie in bezit heeft van de voorgaande versie van de software.
  2. Een 'upgrade'-versie; deze versie kan worden aangeschaft als men de geldige licentie van de huidige software wil upgraden naar de laatst beschikbare versie van deze software.

 

OEM (Original Equipment Manufacturer)
 
OEM is een licentievorm waarbij de software al geïnstalleerd wordt meegeleverd met nieuw aangeschafte hardware. Het Windows-desktopbesturingssysteem en het Windows phone besturings- systeem zijn hier 2 voorbeelden van. De prijs van Windows is dan inbegrepen in de aanschafkosten van de hardware.
 
Er zijn 2 grote verschillen tussen OEM-licenties en FPP-licenties:

  1. Bij een OEM-licentie wordt de ondersteuning op de software niet door Microsoft, maar door de leverancier van de hardware gegeven. Bij een FPP-licentie wordt de ondersteuning wel door Microsoft zelf gegeven.
  2. De OEM-licentie is beperkt tot de hardware waarmee de OEM-software werd geleverd. Men kan dus niet de OEM-software overzetten op andere hardware. Dit kan bij een FPP-licentie wel, omdat een FPP -licentie eigendom is van de koper en niet hardware gebonden is.

 
Aan de slag
Direct aan de slag? Onze gecertificeerde Microsoft-specialisten helpen u graag op weg met advies over licenties.