+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Online Back-Up

 

 

Hoe werkt MB Back-up?
Ons zeer gebruiksvriendelijke backupprogramma zorgt ervoor dat u 24 uur per dag, 7 dagen per week, vanaf elke locatie een backup van uw data kunt maken. Via uw internetverbinding en onze software, geschikt voor Microsoft Windows, Apple, Linux, Novell Netware en Solaris, slaat u alle gegevens op in onze scherp beveiligde datacenters. Uw bedrijfsinformatie wordt middels de software versleuteld alvorens het via uw telefoon- of datalijn wordt verzonden. Op dezelfde wijze wordt ook de opslag beveiligd.
 
U kunt zelf eenvoudig backup sets aanmaken. Het maken van deze sets is nagenoeg gelijk aan de traditionele Retrospect. De eerste backup wordt van al uw gegevens gemaakt. Bij de vervolgbackups worden alleen de gewijzigde gegevens op onze servers in uw gehuurde opslagruimte opgeslagen. Middels een jaarabonnement bent u ervan verzekerd dat regelmatig een betrouwbare opslag plaatsvindt en een veilige restore van al uw info op elk moment mogelijk is. U kunt van elke dag waarop u een backup heeft gemaakt bestanden terughalen. Alle gemaakte backups blijven standaard bewaard. De software laat via email weten of de backup is geslaagd, en wat er eventueel is fout gegaan.

 

 

Beveiliging en Encryptie
Over de beveiliging van uw kostbare bedrijfsgegevens hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw data wordt versleuteld (128-bit encrypted) verzonden en opgeslagen via de internetverbinding en is uitsluitend met uw eigen wachtwoord.


 
Om te garanderen dat alleen geregistreerde gebruikers of een bevoegde partij toegang tot de data verkrijgen, wordt een speciaal algoritme gebruikt voor authenticatie. U kunt kiezen uit de algoritme’s Advanced Encryption Standard (AES), Triple DES en TwoFish. Naast deze algoritme’s worden de encryptie modes Electonic Cook Book (ECB) en Chipher Block Chaining (CBC) geboden.
 
Wanneer de gebruiker verbinding maakt met de server om een backup te maken, vindt een tweezijdige verifi catie plaats. Dit betekent dat de klant zich moet authenticeren naar de server en de server naar de klant. Een encryptiemethode wordt gebruikt om de gegevens te versleutelen toegankelijk. voordat het naar de Storage Manager wordt verzonden. De software ondersteund Proxy en Socks (versie 4 en 5) firewall. Naast de gebruikersnaam, wachtwoord en het encryptiewoord kunt u ook nog de computers beperken welke toegang hebben voor het terughalen van data.

 

 

 
Verder biedt MB Back-up een optimaal beveiligd datacenter door middel van o.a.  24-uursbewaking, noodstroomvoorziening, de hoogste mate van brandveiligheid en een ‘stevige’ fi rewall. Voor nog meer zekerheid worden uw gegevens ook nog eens op een fysiek andere plaats opgeslagen.

Vergelijk MB Back-up
Vergelijk in onderstaand overzicht uw huidige backup methode met die van MB Back-up.

 Vergelijk MB Back-up
Vergelijk in onderstaand overzicht uw huidige backup methode met die van MB Back-up. 

Abonnement

Per maand

5 GB

EUR 10

10 GB

EUR 15

15 GB

EUR 20

20 GB

EUR 25

25 GB

EUR 30

35 GB

EUR 40

50 GB

EUR 50


Voordelen
1.     Optimale veiligheid
Uw data wordt versleuteld (128-bit encrypted) verzonden en opgeslagen. Voor nog meer zekerheid worden uw gegevens ook nog eens op een fysiek andere plaats opgeslagen. Uw data is uitsluitend met uw eigen wachtwoord, dat zelfs niet bij ons bekend is, toegankelijk via de web portal.
 
2.     Eenvoudige installatie
Om van MB Back-up gebruik te maken hoeft u geen ingewikkelde en langdurige procedures door. U hoeft onze software alleen te installeren op uw server. De software helpt u automatisch door alle stappen van de installatie heen. De backup loopt daarna automatisch, daar hoeft u niet meer naar om te kijken. Eventuele updates en nieuwe versies ontvangt u automatisch via onze server.
 
3.     Geen extra investeringen in hardware of software
MB Back-up wordt aangeboden door middel van een  aandelijks abonnementstarief, u heeft geen extra hardware of software nodig. Door uw backup te outsourcen maakt u zelf resources vrij. Uw systeem- en netwerkbeheerders hoeven zich niet meer met de lastige en dagelijks terugkerende taak van het wisselen van tapes bezig te houden.
 
4.     Toegankelijk en inzichtelijk
U heeft zelf 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot de instellingen van uw abonnement via de backup web portal. Met behulp van deze portal kunt u op een gemakkelijke manier instellingen bekijken en wijzigen en tevens met behulp van de dagelijkse rapportage een goed inzicht krijgen in de backup van uw organisatie.
 
5.     Dataverzekering
Naast de veiligheid van het extern opslaan van uw bestanden in onze beveiligde datacenters bieden wij u in samenwerking met toonaangevende verzekeringsmaatschappijen een dataverzekering aan. U kunt zelf aangeven voor welk bedrag u uw data aanvullend wilt verzekeren. Deze dataverzekering is een extra zekerheid wat voor een nog betere nachtrust zal zorgen.
 
Beschikbaar voor bijna ieder besturingssysteem en database
Onze software is geschikt oor de besturingssystemen Microsoft Windows, Apple, Linux, Novell Netware, Solaris en ook voor de databases Microsoft Exchange, Microsoft SQL Server, Oracle, Lotus Domino / Notes en MySQL is daardoor ook te gebruiken in omgevingen waar met verschillende besturingssystemen wordt gewerkt.