+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Open License Program

'Open License' is een aankoopprogramma 'op maat', waarmee de klant 2 jaar lang een korting geniet op basis van het aankoopvolume. Dit programma is toegankelijk vanaf de aankoop van 5 licenties. Alle producten voor bedrijven kunnen worden aangekocht via dit eenvoudige programma. De licenties aangekocht via 'Open License' zijn blijvend en bieden alle flexibiliteit die een bedrijf nodig heeft, zoals het recht om de licentie naar een andere pc over te hevelen, de taal te wijzigen en het implementeren van software via de image-techniek,...

De klant die toegang wenst tot de upgrades van Microsoft voor zijn software, dient bij de aankoop van zijn licenties in te schrijven op 'Software Assurance'. Software Assurance is in optie beschikbaar via Open License, maar de aankoop van SA in het hieronder beschreven Open Value-programma is interessanter en handiger.

Voordeliger dan Pakketsoftware

Wenst u geen driejarige verbintenis aan te gaan voor de afname van een hoeveelheid licenties dan biedt Open License uitkomst. Hierbij koopt u minimaal vijf eeuwigdurende licenties met een interessante volumekorting. Bepaalde diensten van Software Assurance kunnen tegen meerprijs overigens wel toegevoegd worden. Een ander belangrijk verschil is dat u klant in één keer betaalt voor zijn bestelling. Bovendien maakt u klant gedurende de looptijd van het contract (2 jaar) gebruik van het volumekortingsniveau dat door de hoogte van de eerste bestelling wordt bepaald.

Alleen de licenties

Met Open License bespaart u geld, doordat CD-roms en documentatie niet zijn inbegrepen. De gebruiker betaalt voor de licentierechten, niet voor overbodige verpakking. Heeft u nog geen installatiemedia, dan kunnen deze voor een gering bedrag worden bijbesteld. Om te kunnen voldoen aan de documentatiewensen zijn producthandleidingen en Microsoft Press books los verkrijgbaar.

Twee prijsniveaus

Open License kent, afhankelijk van de grootte van de initiële aanschaf, twee verschillende prijsniveaus. Open Business is al verkrijgbaar vanaf vijf licenties ongeacht de product pool. Elk Microsoft product in Open Volume heeft een bepaalde puntwaarde. Open Volume C is verkrijgbaar vanaf 500 punten per product groep.

Overigens zijn in de volumelicenties geen volledige versies van Windows verkrijgbaar: Windows 7 Professional is als upgrade licentie verkrijgbaar en gaat er daarbij vanuit dat er een onderliggende licentie voor een besturingssysteem aanwezig is voor de pc.

Software Assurance

Bij een Open License-overeenkomst zit standaard geen Software Assurance. Sommige diensten kunnen echter bij de start van de licentie, en tegen een meerprijs, aangeschaft worden. Voordelen van Software Assurance zijn o.a. eenvoudiger budgetteren, gratis thuisgebruik van Office, recht op laatste versies en een uitgebreid pakket e-learningfaciliteiten.

De voordelen van Open License op een rij

  • De nieuwste software tegen aantrekkelijke kortingen
  • Eenvoudig nabestellen
  • Uw klanten kunnen zelf kopieën maken
  • Eenvoudige, heldere voorwaarden voor het verkrijgen van de gewenste licenties
  • Keuze en flexibiliteit; uw klanten bestellen alleen wat zij nodig hebben
  • Tot 30% besparing op de aankoop van Microsoft software
  • Eén licentie-overeenkomst voor de hele organisatie
  • Gegarandeerde voorkeurtarieven voor elke bijkomende bestelling gedurende 2 jaar
  • Aankoopformule binnen het bereik van elk bedrijf, reeds vanaf 5 licenties voor Microsoft software
  • Mogelijkheid om de optie Software Assurance te nemen, die u recht geeft op alle upgrades voor de software

De producten die in aanmerking komen

Alle producten van Microsoft, behalve games en randapparatuur.
Het Open License-aanbod bestaat uit drie elementen: de licentie (L), Software Assurance (SA) en de combinatie Licentie+Software Assurance (L&SA).

Bedrijven die in aanmerking komen

Een 'Open License'-contract geldt slechts voor één juridische entiteit. U kunt de aankopen van verschillende onafhankelijke bedrijven niet samenvoegen in één 'Open License'-contract. Filialen van een onderneming kunnen nochtans een 'Open License'-contract, dat door de onderneming werd aangekocht, met elkaar delen.