+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

RSI Protection

RSI staat voor Repetitive Strain Injury en ontstaat (vaak) door een combinatie verschillende factoren:

  1. Statische belasting (het continu in één houding werken, spieren op een eenzijdige manier belasten).
  2. Repeterend werk (het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging, bijvoorbeeld door het typen op een toetsenbord, het klikken met de muis).
  3. Stress (hoge werkdruk, onprettige werksfeer, relatieproblemen)

Bij beeldschermwerk kunnen deze factoren aanwezig zijn en dus RSI klachten veroorzaken. Deze klachten uitten zich in aandoeningen aan handen, polsen, armen, ellebogen, schouders, rug en nek. Klachten komen steeds vaker voor en vraagt daarom de nodige aandacht. Zo zijn er cursussen, trainingen, therapieën en soft- en hardware verkrijgbaar die allen een steentje bijdragen aan het verhelpen en voorkomen van deze ziekte.

RSI Protection
richt zich op de levering van soft- en hardwareprodukten voor RSI-patienten en voor 'heavy-duty-beeldscherm-werkers'. Deze laatste groep vormt namelijk een groot risico om vroeg of laat klachten te krijgen, met alle gevolgen van dien. Deze mensen zullen op voorhand geen cursus of stukje hardware (de bron van de ziekte !!) de kans op klachten veelal beperkt.
 

Cirque
RSI Protection is importeur van Cirque Touchpads; een produkt waar wij zelf uitermate tevreden over zijn. Dit bedrijf is opgestart door RSI-patiënten en wij weten dan ook als geen ander wat een touchpad kan betekenen. Door het succes hiervan is er inmiddels een uitgebreide lijn op markt.

Wacom
Ook levert RSI Protection de Wacom producten. Al meer dan 20 jaar maakt en promoot Wacom innovatieve invoerapparaten voor computers die mensen helpen hun gedachten en ideeën duidelijker, makkelijker en origineler over te brengen.

Sinds de oprichting streeft Wacom naar een ergonomischer en natuurlijker computergebruik. Het doel is om de grootst mogelijke harmonie tussen de gebruiker en de computer te bereiken. Dit is het best zichtbaar in hun onderzoeks- en ontwikkelingswerk.

Dit vormt de basis van het succes van de Wacom-producten. Op hun afdelingen werden de toonaangevende pentechnologieën ontwikkeld waardoor Wacom zijn huidige positie kon bereiken: die van een wereldwijde marktleider.
 

Voor meer informatie over alle producten op het gebied van RSI-preventie, verwijzen wij u door naar www.rsiprotection.nl