+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

SBS 2011


Licentiëring voor SBS 2011


Windows Small Business Server 2011 (SBS 2011) kent verschillende edities en licentievormen. Zowel Windows Small Business Server 2011 Standard en Essentials leveren eersteklas technologieën voor het maken van back-ups en het herstellen van gegevens, e-mail, externe toegang, samenwerken, bestanden en printers delen, interne websites en ondersteuning voor mobiele apparatuur.

Small Business Server 2011 Standard (nu beschikbaar)
Windows Small Business Server 2011 Standard (SBS 2011 Standard) is speciaal ontworpen en geprijsd voor kleine bedrijven met maximaal 75 gebruikers. Het is een complete oplossing voor klanten die willen beschikken over de meest geavanceerde technologieën in een betaalbare suite. SBS 2011 Standard, dat is gebaseerd op Windows Server 2008 R2, wordt geleverd met Microsoft Exchange Server 2010 SP1, Microsoft SharePoint Foundation 2010 en Windows Server Update Services. De SBS 2011 Standard serverlicentie geeft u het recht de serversoftware te installeren en te gebruiken. Voor gebruik van Small Business Server 2011 Standard zijn ook CAL's nodig. SBS 2011 Standard bevat een serverlicentie en vijf Client Access Licenties.

Small Business Server 2011 Essentials (nu beschikbaar)
Small Business Server 2011 Essentials is een nieuwe, betaalbare oplossing die speciaal is ontworpen en geprijsd voor kleine bedrijven met maximaal 25 gebruikers die hun eerste server willen aanschaffen. SBS 2011 Essentials biedt technologieën van topklasse voor het maken van back-ups en het herstellen van gegevens, externe toegang, bestanden en printers delen en snelle verbinding met de cloud, in één volledig geïntegreerde oplossing.

SBS 2011 Essentials kent geen Client Access Licenties (CAL's), en kan worden gebruikt tot en met 25 gebruikers en 25 pc's. De serverlicentie - die is ingesloten bij de aankoop - geeft u het recht de serversoftware te installeren en te gebruiken.

SBS 2011 Premium Add-on (nu beschikbaar)
De Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on (SBS 2011 Premium Add-on) is een krachtige database-oplossing voor gegevensbeheer en analyse. Met de Premium Add-on krijgt u Windows Server 2008 R2 Standard en Microsoft SQL Server 2008 R2 Standard Edition for Small Business aan uw SBS omgeving toevoegen. De SBS 2011 Premium Add-on wordt verkrijgbaar bij beide uitvoeringen—SBS 2011 Standard en SBS 2011 Essentials. Dankzij de add-on beschikken kleine bedrijven over de flexibiliteit om extra servers aan te schaffen. Dit kan direct bij aanschaf van SBS 2011 gebeuren of op een later tijdstip. Met de SBS 2011 Premium Add-on kunnen uw klanten:

  • een groot aantal branchespecifieke toepassingen uitvoeren op een extra server;
  • krachtige technologieën voor analyse en rapportage gebruiken om beter onderbouwde zakelijke beslissingen te nemen;
  • toegang verkrijgen tot alle technologieën van Windows Server 2008 R2 Standard, inclusief Hyper-V en Remote Desktop Services.

De SBS 2011 Premium Add-on serverlicentie geeft u het recht om de serversoftware te installeren en te gebruiken. Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on vereist CAL's voor gebruik. Het gebruiksrecht van Windows Server-technologie wordt omvat door uw oorspronkelijke Small Business 2011 Standard CAL's of Essentials Server-licentie. Toegang tot SQL Server 2008 R2 for Small Business vereist additionele Small Business Server 2011 Premium Add-on CAL's.

CAL Types
Met SBS 2011 kiest u hoe CAL's worden gebruikt, gebaseerd op hoe de server op reguliere basis wordt ontsloten. Er zijn twee typen CAL's waaruit u kunt kiezen: Device CAL's en User CAL's. Deze opties geven u de flexibiliteit om het CAL-type te kiezen dat het beste aansluit bij uw zakelijke behoeften.

  • Device CAL's - Met Device CAL's schaft u een CAL aan voor elk device waarmee u toegang wenst tot uw server, zoals laptops, desktopcomputers, Pocket PC's en smartphones. Met deze optie krijgt iedere gebruiker met het gelicentieerde device toegang tot de server. Device CAL's zijn economisch en administratief gezien de beste keuze voor een organisatie met meerdere gebruikers die van één device gebruikmaken, zoals medewerkers in ploegendienst. Als u voor Device CAL's kiest, dan gebruikt elk device met toegang tot de SBS 2011 server een CAL. U kunt die CAL heralloceren wanneer u een device niet meer gebruikt.

  • User CAL's - Met User CAL's schaft u een CAL aan voor individuen die ‘op naam' toegang krijgen tot uw server. Gelicientieerde gebruikers hebben met elk willekeurig device toegang tot de server. User CAL's zijn ideaal voor een organisatie die vele mobiele medewerkers heeft die toegang moeten krijgen tot het bedrijfsnetwerk met mobiele devices, of medewerkers die meerdere devices gebruiken om op het netwerk te komen. U kunt een User CAL heralloceren als een medewerker een andersoortige taak heeft gekregen. U kunt een User CAL ook tijdelijk aan iemand anders toewijzen als de gebruiker met verlof is of als het device buiten werking is.

CAL Edities en Packages
Microsoft biedt een groot assortiment CAL add-on packs aan in vele hoeveelheden zodat aan uw specifieke behoeften wordt voldaan. Als u meer CAL's nodig heeft, kunt u ze afzonderlijk aanschaffen. Bezoek de SBS 2011 Pricing-pagina voor een geschatte winkelprijs en verdere gegevens.

Om te (blijven) voldoen aan de licentievoorwaarden bevelen wij u aan om de gegevens van uw aankoop en CAL-toewijzingen bij te houden.

Licentieopties
SBS 2011 voldoet aan de voorwaarden van volumelicentiëring. Wij verzoeken u de opties voor volumelicentiëring te onderzoeken om de meeste waarde te krijgen uit uw aanschaf. Microsoft licentieprogramma's helpen u tijd en geld te besparen door de aanschaf en het beheer van meerdere softwarelicenties eenvoudiger te maken.

SBS 2011 kan ook vooraf worden geïnstalleerd op nieuwe serverhardware die door een Original Equipment Manufacturer (OEM) zoals HP, Dell, and Fujitsu is gebouwd, getest en gecertificeerd.

SBS 2011 is ook beschikbaar via het Microsoft Software Assurance-programma. Wij bevelen u aan dat u Software Assurance voor uw servers en CAL's aanschaft zodat u altijd de nieuwste Windows Small Business Server-release gebruikt, en tegelijk profiteert van de vele additionele voordelen van het programma.

Downgrade-rechten
Microsoft geeft u het recht om de voorgaande versie van Windows Small Business Server 2008 Standard te gebruiken, als u het alleen het Small Business Server 2011 Standard-product gebruikt. Onafhankelijk welk kanaal is gebruikt om de licentie aan te schaffen. Hieronder staan de beschikbare downgrade-opties opgesomd.

Product  

Downgrade

SBS 2011 Essentials

Geen downgrade beschikbaar.

SBS 2011 Standard

FPP/OEM-klanten:

  • Komt in aanmerking om te downgraden tot SBS 2008 Standard. De klant moet kunnen beschikken over SBS 2008 media en productkeys.


Klanten met volumelicenties:

  • Komt in aanmerking om te downgraden tot SBS 2008; schaf media en produckeys aan via VLSC.


SBS 2011 Premium Add-on

FPP/OEM-klanten:

  • Geen downgrades beschikbaar.


Klanten met volumelicenties:

  • Komt in aanmerking om te downgraden tot Windows Server 2008 Standard; schaf media en productkeys aan via VLSC.

  • Komt in aanmerking om te downgraden tot SQL Server 2008 for Small Business; schaf media en productkeys aan via VLSC.