+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Office Word of Excel 2007 gebruiken met vorige versies van Word of Excel

Vraag:

Ik kan geen Excel-bestanden openen die ik heb ontvangen van anderen. Hoe los ik dit op?
Ik kan geen Word-bestanden openen die ik heb ontvangen van anderen. Hoe los ik dit op?
Tags:
Antwoord:
Nadat u Microsoft Office Excel 2007 hebt geïnstalleerd, wilt u wellicht weten hoe u kunt blijven werken met werkmappen die zijn gemaakt in een vorige versie van Excel, hoe u deze werkmappen toegankelijk houdt voor gebruikers die de huidige versie van Excel nog niet hebben geïnstalleerd en hoe de verschillen tussen de versies van invloed zijn op uw manier van werken.

Als u compatibiliteit en samenwerking met vorige versies van Microsoft Office Excel (Excel 97-2003) wilt, zijn er een paar manieren om werkmappen tussen de verschillende versies uit te wisselen. In Office Excel 2007 kunt u een werkmap openen die in een vorige versie van Excel is gemaakt en in de compatibiliteitsmodus werken, zodat de werkmap een bestandsindeling houdt die weer eenvoudig in een vorige versie kan worden geopend. Een Excel 2007-werkmap kan ook worden geopend in een vorige versie van Excel door gebruik te maken van bestandsconversieprogramma's, die kunnen worden gedownload.

En als u besluit de werkmap te converteren naar de huidige bestandsindeling, kunt u de bijgewerkte werkmap altijd controleren op compatibiliteit met vorige versies van Excel. U kunt dan de nodige wijzigingen aanbrengen om gegevens- of kwaliteitsverlies te voorkomen als de werkmap in een vorige versie van Excel wordt geopend.


Werken in compatibiliteitsmodus in Excel 2007

Als u in Excel 2007 een werkmap opent die is gemaakt in een vorige versie van Excel, wordt de werkmap automatisch geopend in compatibiliteitsmodus. U ziet Compatibiliteitsmodus tussen vierkante haakjes naast de bestandsnaam in de titelbalk (titelbalk: de horizontale balk boven aan een venster, dialoogvenster of werkbalk, waarop de naam van het document, het programma of de werkbalk wordt weergegeven.) van Excel. In de compatibiliteitsmodus zijn de nieuwe of verbeterde functies van Excel 2007 niet beschikbaar als u in een werkmap werkt. Hierdoor wordt voorkomen dat gegevens- en kwaliteitsverlies optreedt wanneer de werkmap in een vorige versie van Excel wordt geopend. Ook wordt de werkmap niet opgeslagen in de huidige XML-gebaseerde bestandsindeling (.XLSX), maar in de bestandsindeling Excel 97-2003 (.XLS), een binaire bestandsindeling die eenvoudig in een vorige versie van Excel kan worden geopend.

Anders dan in andere programma's van 2007 Microsoft Office system, zoals Microsoft Office Word 2007, kunt u de compatibiliteitsmodus in Excel niet handmatig inschakelen en hebt u niet de mogelijkheid eventuele nieuwe functies te gebruiken als u met een werkmap in compatibiliteitsmodus werkt.

Als u niet meer in compatibiliteitsmodus wilt werken, kunt u de werkmap converteren naar de huidige bestandsindeling.Anker

AnkerBestandsconversieprogramma's in vorige versies van Excel gebruiken om een Excel 2007-werkmap te openen

Op Microsoft Office Online zijn specifieke bestandsconversieprogramma's beschikbaar die u kunnen helpen een Excel 2007-werkmap te openen in een vorige versie van Excel (Excel 97-2003). Als u nog geen updates en conversieprogramma's hebt geïnstalleerd en u probeert een Excel 2007-werkmap te openen, wordt u gevraagd een update of conversieprogramma te installeren.

Na installatie van de updates en conversieprogramma's, kunnen alle Excel 2007-werkmappen worden geopend, zodat u deze kunt bewerken en opslaan zonder dat u uw versie van Excel hoeft te upgraden naar Excel 2007. Excel 2007. Bepaalde functies en opmaakopties worden mogelijk niet weergegeven in de vorige versie van Excel, maar zijn wel beschikbaar als u de werkmap opslaat en opnieuw opent in Excel 2007. 

Bestandsconversieprogramma's downloaden en gebruiken

 1. Download op de computer waarop de vorige versie van Excel is geïnstalleerd het Microsoft Office Compatibility Pack voor 2007 Office Word-, Excel- en PowerPoint-bestandsindelingen van de website Microsoft Office Downloads en installeer de updates en conversieprogramma's die nodig zijn om Excel 2007-werkmappen te openen.
 2. Open de Excel 2007-werkmap in de vorige versie van Excel (Excel 97-2003).


Anker

AnkerEen werkmap converteren naar de bestandsindeling Excel 2007

Als u een werkmap opent die in een vorige versie van Excel is gemaakt en niemand hoeft meer aan deze werkmap in de vorige versie te werken, kunt u de werkmap converteren naar de huidige Excel 2007-bestandsindeling. Als u converteert naar de huidige bestandsindeling, hebt u toegang tot alle nieuwe en verbeterde functies en functionaliteit die Excel 2007 te bieden heeft. Bovendien zal het bestand minder groot zijn.

U kunt de werkmap als volgt converteren:

 • De werkmap converteren naar de huidige bestandsindeling    Als u een werkmap converteert, wordt deze vervangen door een kopie van de werkmap in de huidige bestandsindeling (.XLSX). Na conversie is de werkmap niet langer beschikbaar in de oorspronkelijke bestandsindeling.
 • De werkmap opslaan in de huidige bestandsindeling    Indien u een kopie van de werkmap in de oorspronkelijke bestandsindeling wilt houden en de werkmap niet wilt converteren, kunt u de werkmap beter opslaan in de huidige bestandsindeling (.XLSX).

Een werkmap converteren naar de huidige bestandsindeling

 1. Open de werkmap die u wilt converteren naar de huidige bestandsindeling.

 Opmerking   De werkmap wordt geopend in compatibiliteitsmodus.

 1. Klik op de Microsoft Office-knop Knopafbeelding en klik vervolgens op Converteren.
 2. Als er een bericht over conversie van werkmappen wordt weergegeven, klikt u op OK.

 Tip   Als u dit bericht over werkmapconversie niet meer wilt zien, selecteert u Niet meer vragen om werkmappen te converteren.

 1. Klik op Ja om de werkmap de sluiten en weer te openen. Nu kunt u in de huidige bestandsindeling gaan werken.

AnkerEen Excel 2007-werkmap controleren op compatibiliteit met vorige versies van Excel

Als u wilt controleren of een Excel 2007-werkmap geen compatibiliteitsproblemen oplevert waardoor een aanzienlijk verlies aan functionaliteit of gering kwaliteitsverlies in een vorige versie van Excel kan optreden, kunt u de compatibiliteitscontrole uitvoeren. Met compatibiliteitscontrole worden mogelijke compatibiliteitsproblemen opgespoord en wordt een rapport gemaakt aan de hand waarvan u de problemen kunt oplossen.

 Belangrijk   Als u in de compatibiliteitsmodus werkt met een werkmap in de bestandsindeling Excel 97-2003 (.XLS) in plaats van de nieuwe XML-bestandsindeling van Excel 2007 (.XLSX) of de binaire bestandsindeling (.XLSB), wordt de compatibiliteitscontrole automatisch uitgevoerd als u de werkmap opslaat.

 1. Open in Excel 2007 de werkmap die u wilt controleren op compatibiliteit.
 2. Klik op de Microsoft Office-knopKnopafbeelding, klik op Voorbereiden en klik vervolgens op Compatibiliteitscontrole uitvoeren.
 3. Schakel het selectievakje Compatibiliteit controleren bij opslaan van deze werkmap in als u wilt dat de compatibiliteit telkens wordt gecontroleerd wanneer u de werkmap opslaat.
 4. Als u in een apart werkblad een rapport wilt maken van alle problemen in het vak Samenvatting, klikt u op Kopiëren naar nieuw werkblad.

 Tip   Klik, indien deze optie beschikbaar is, op Herstellen om de eenvoudige problemen op te lossen. Klik voor meer informatie over gecompliceerde problemen op Help.


Terug naar het Knowledge base overzicht