+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Windows 8 tip: Direct naar de desktop bij opstarten Windows 8

Vraag:

Hoe kan ik direct naar mijn desktop bij het opstarten van windows 8?

Tags: windows 8,startscherm,desktop,bureaublad,direct
Antwoord:

Direct naar het bureaublad!

Wanneer je inlogt op Windows 8 kom je standaard op het nieuwe startscherm terecht. Wie primair gebruikmaakt van desktopapplicaties komt wellicht liever direct op het bureaublad terecht. Windows 8 heeft geen optie om de desktop standaard te laten verschijnen na het inloggen, maar via een trucje is dat toch mogelijk. Via een ingeplande taak kunnen we namelijk instellen dat de desktop na inloggen gestart moet worden.

Om een ingeplande taak te maken tik je op het startscherm 'taken' en kies je rechts voor Instellingen. Klik links op de optie Taken plannen en je komt in de taakplanner terecht. 

Klik in dit scherm in het menu rechts op de optie Taak maken.

In het scherm om de nieuwe taak te definiëren moet je deze een naam geven. Tik bijvoorbeeld 'Desktop starten' in. Ga daarna naar de tab Triggers, waar je kunt instellen wanneer de taak gestart moet worden. Op dat tabblad klik je op Nieuw.

Bij het configureren van de trigger kies je in het pulldown menu bovenin voor Bij opstarten en klik daarna op OK.

De trigger is nu aangemaakt. Ga nu naar het tabblad Acties en klik daar op Nieuw.

Bij Actie kies je voor Programma starten en onder Programma/script voer je in: 'explorer'. Daarmee wordt de desktop gestart. Druk dan op OK.

Druk nogmaals op OK en de taak is gemaakt. Vanaf nu wordt je na het inloggen direct naar de desktop gestuurd en sla je het nieuwe startscherm dus over!

Terug naar het Knowledge base overzicht