+31 35 711 0876 Support Center   Remote Help

Apple TV 4 met apps in oktober te koop

Posted op: Donderdag 10 september 2015

Na jaren wachten is de nieuwe Apple TV een feit. De nieuwe settopbox is zowel software- als hardwarematig grondig vernieuwd. De bediening wordt prettiger door een nieuwe afstandsbediening en Siri. Met de ingebouwde App Store komt meer content dan ooit naar het grote scherm.

App Store en tvOS

De nieuwe Apple TV bevat een App Store. Ontwikkelaars kunnen eigen apps maken met nieuwe developer tools speciaal voor het nieuwe tvOS. Bekende technologieën als Metal, GameCenter, UIKit en CloudKit. Er is ook ondersteuning voor gamecontrollers.

appletv-kits-001

 

Stembediening en zoeken met Siri

Siri zoekt in iTunes, Netflix, Hulu, HBO en Showtime tegelijk. Meer diensten volgen in de toekomst. De virtuele assistent kan daarnaast alles wat ze op de iPhone ook kan en krijgt daarnaast filmkennis. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om kindvriendelijke films of een film met je favoriete acteur. Eveneens kan Siri assisteren bij bedieningsfuncties zoals doorspoelen of 10 seconden terugspringen wanneer je iets niet goed verstaan hebt.siri

 

Krachtigere hardware

Om apps en games vloeiend te laten draaien, krijg de Apple TV een krachtige A8-chip (net als iPhone 6) en is er ondersteuning voor de nieuwe, snelle Wi-Fi AC-standaard. Ondanks de krachtige hardware, ontbreekt 4K video.

Interface

De interface is moderner, transparanter en gemakkelijker te bedienen met swipes. De standaard aanwezige apps zoals Netflix en Flickr krijgen ook een nieuw ontwerp dat beter aansluit op iOS 9.

 

appletv-appstore-OK-nuecht

 

Nieuwe afstandsbediening

De nieuwe afstandsbediening heeft een touchpad, een ingebouwde microfoon en Siri-knop. De afstandsbediening werkt nu via Bluetooth, waardoor richten niet meer nodig is. Het is ook een gamecontroller dankzij de ingebouwde accelerometer en gyroscoop. Opladen moet iedere drie maanden via de lightning-conncector.

remote

 

Apps en games

Enkele ontwikkelaars hebben al aan apps en games gewerkt. Apple toonde een aantal apps en games, waaronder Guitar Hero, Rayman Adventures en een nieuwe multiplayer-variant van iOS-game Crossy Road.

 

appletv4-guitarheroappletv4-crossyroad-multiplayerappletv4-zova

 

 

Apps en games kunnen cross platform zijn en hebben ondersteuning voor hand off. Daardoor is het mogelijk om een game op je iPhone te beginnen en op het grote scherm af te maken.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Apple TV is eind oktober verkrijgbaar in twee varianten:

- 32GB opslag voor $ 149

64GB opslag voor $ 199


Bron: OneMoreThing
Terug naar het nieuws overzicht