KPN kampt maandagochtend met een grote internetstoring. De problemen doen zich landelijk voor.

Dat blijkt uit tal van meldingen op sociale media. KPN bevestigt de problemen tegenover NU.nl, maar kan niet aangeven wat de oorzaak van de storing is. Ook is niet bekend wanneer de problemen verholpen zullen zijn. De storing lijkt rond 8.30 uur te zijn ontstaan.

Uit de klachten van KPN-klanten kan worden opgemaakt dat het probleem met internet zich landelijk voor doet. KPN benadrukt dat dit niet betekent dat alle klanten problemen ervaren. Om welk percentage het gaat, is niet duidelijk.

Hoewel er niet veel meldingen binnenkomen over problemen met tv en telefonie, stelt KPN dat deze diensten ook verstoord kunnen zijn. Mobiel internet is wel gewoon beschikbaar. De provider adviseert klanten alvast dat na de storing de Experia Box wellicht uit en aangezet moet worden om weer verbinding te maken.

[update 12.28uur]
Ongeveer 400.000 klanten hadden vanaf ongeveer 8 uur last van de storing, waardoor ze niet meer konden internetten of bellen via internet.

Om 10 uur konden de eerste klanten weer gebruikmaken van de diensten van KPN. Volgens de woordvoerder werd de storing veroorzaakt door problemen op één verkeersknooppunt van KPN. Omleiding van het verkeer zorgde voor een oplossing.

Sommige klanten kunnen nog problemen ondervinden bij het opstarten. De provider adviseert klanten de Experia Box uit en aan te zetten om weer verbinding te maken. KPN heeft circa 2,5 miljoen internetklanten.

Nu.nl / ANP – Foto: ANP

Published On: 05-11-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht