Microsoft heeft zijn kantoorsoftware Office 2013 uitgebracht. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De thuisversie kost in combinatie met een abonnement 100 euro per jaar. Een abonnement voor onder meer studenten kost 80 euro per vier jaar.

Nederlanders en Belgen kunnen de nieuwste versie van Microsofts kantoorsoftware vanaf nu aanschaffen, zo laat een woordvoerster van Microsoft weten aan Tweakers. Tegelijkertijd geeft het bedrijf de Nederlandse prijzen voor de kantoorsoftware vrij; die waren, in tegenstelling tot de Amerikaanse prijzen, nog niet bekend. De samenstelling van de abonnementen is hetzelfde als in de Verenigde Staten.

Naar nu blijkt moet voor een 'Thuisgebruik Premium'-account 100 euro per jaar worden betaald. Gebruikers krijgen dan toegang tot Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Acces en Publisher, naast onder meer Skype-tegoed en extra SkyDrive-opslagruimte.Ook krijgen ze nieuwe versies van Office zonder extra te hoeven betalen. Een abonnement voor studenten en docenten op het mbo, het hbo en universiteiten kost 80 euro per vier jaar.

Speciale abonnementen voor kleine bedrijven zullen op 27 februari worden aangekondigd; de prijzen daarvan zullen op die dag bekend worden gemaakt. Een stand-alone-versie zonder abonnement voor thuisgebruikers en studenten, met Word, Excel, PowerPoint en OneNote, kost 140 euro. Zelfstandig ondernemers moeten 269 euro betalen voor een versie waarbij ook Outlook wordt meegeleverd. De professional-versie van Office, aangevuld met Outlook, Publisher en Access, kost 539 euro per licentie.

Wie Office 2013 in de winkel koopt, krijgt geen doosje met een cd of dvd, zo bevestigt Microsoft desgevraagd. "De doosjes bevatten een kaart met een unieke code", aldus Microsoft-woordvoerster Julie de Widt-Bakker. Daarmee kan de gebruiker de software downloaden. Indien een abonnement wordt aangeschaft, moet het na een jaar met behulp van een creditcard worden verlengd.

Office 2013 biedt onder meer een interface die beter geschikt is voor touchscreens; het uiterlijk doet denken aan de interface van Windows 8 en Windows Phone. Nieuw is verder onder meer dat Word pdf-documenten slikt. Excel bevat de nieuwe feature 'Flash Fill'. Hiermee worden patronen in de ingevoerde gegevens herkend, en op basis daarvan kunnen cellen worden gevuld. Microsoft biedt in Outlook 2013 ondersteuning voor Exchange ActiveSync, waardoor ook het synchroniseren van agenda's en contacten met niet-Exchange-servers mogelijk wordt, zoals met een Gmail-account. Overigens stopt Google juist met het aanbieden van ActiveSync aan consumenten, behalve voor wie dat al gebruikte.

Tweakers.net

Published On: 30-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht