Een tien- of twintigtal klanten van Ziggo ligt onder vuur van ddos'ers, waardoor een groter aantal klanten last ondervindt van problemen bij het internetten en bellen. De ddos'ers zijn al enkele dagen bezig, maar de aanvallen zijn sinds vrijdagmorgen heviger.

Diverse klanten klagen op Twitter over problemen met zakelijke internetverbindingen van Ziggo. Volgens Ziggo-woordvoerder Gradus Vos is dat het gevolg van een ddos-aanval op een klein aantal klanten, die ook gevolgen heeft voor andere klanten. "Als gevolg van de aanval loopt op bepaalde systemen het geheugen vol", aldus Vos. "Daardoor worden verbindingen vertraagd en daar hebben ook andere klanten last van."

De aanval vindt volgens Vos plaats op tien tot twintig Ziggo-klanten. "De aanval is heel specifiek op die klanten gericht", zegt Vos. Om wat voor bedrijven het gaat die nu het doelwit zijn geworden, wil hij niet aangeven. Wel wil Vos kwijt dat de aanval wordt uitgevoerd vanaf ip-adressen van over de hele wereld, wat het afvangen van de aanval moeilijker maakt. "En je kunt niet oneindig capaciteit bijschakelen", zegt Vos.

Hoeveel klanten precies last hebben van de aanval, is niet geheel duidelijk, maar Vos schat dat het om circa vijftienhonderd klanten gaat. Die klanten ondervinden al enkele dagen af en toe problemen, maar sinds vrijdagmorgen is de aanval heviger en zijn de problemen dus ook verergerd. "Ze hebben wel internet, maar de verbindingen zijn langzaam", aldus de woordvoerder. Ook telefonie werkt daardoor slechter: 

Tweakers.net

Published On: 25-01-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht