Samsung zal op 27 april de verkoop van de Samsung Galaxy S4 in 50 landen tarten, waaronder Nederland. De eerste batch van het toestel zou 10 miljoen stuks groot zijn.

Dat de Samsung Galaxy S4 opnieuw een kassucces zou gaan worden voor Samsung stond nagenoeg al vast nog voor dat het toestel aangekondigd was. Sinds de aankondiging lijkt de sell in, de inkoop van distributeurs en providers, bijzonder hoge proporties aan te nemen dat Samsung zelfs ram-geheugen bij concurrenten moet gaan inkopen om zo snel genoeg het toestel te kunnen fabriceren. Een ander gevolg van de grote vraag was ook dat het haar eigen processor niet snel genoeg kan maken en het daarom twee modellen op de markt heeft gezet. Eentje met haar eigen core en eentje met een core van Qualcomm.

Inmiddels lijkt duidelijk hoe groot de vraag is voor de Galaxy S4. Volgens Digitimes verwachten toeleveranciers dat Samsung in de eerste maand wereldwijd 10 miljoen stuks weg zal zetten van het toestel. In drie maanden tijd zouden dat er 30 miljoen moeten zijn, aldus de toeleveranciers die momenteel overuren draaien voor Samsung. Samsung zal de Galaxy S4 op 27 april in 50 landen gaan introduceren, waaronder Nederland. Het toestel zal op de 27e om 10 uur in de ochtend de verkoop in gaan en zal naar verwachting snel uit gaan verkopen.

De verwachting is dat de verkopen van de Galaxy S4 een sterke impuls in de loop van mei zullen gaan krijgen nadat de marketingcampagne voor het toestel begonnen is. Samsung zal in totaal 140 miljoen dollar steken in de marketing van het toestel, zo heeft de topman van het bedrijf gezegd. Onze eerste ervaring met de Galaxy S4 kun je hier lezen en hier bekijken in een video.

Allaboutphones.nl

Published On: 19-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht