Het nieuwe PC-besturingssysteem van Microsoft wordt vijf keer minder snel overgenomen dan voorganger Windows 7. Dit blijkt uit cijfers van Net Application. Deze cijfers tonen aan dat aan het einde van oktober zo'n 0,45 procent van alle PC's draaien op Windows 8. Windows 7 was tegen het einde van oktober al goed voor 2,33 procent.

Het verschil tussen Windows 7 en 8 valt op drie manieren te verklaren. Ten eerste kwam Windows 7 in 2009 op 22 oktober uit en Windows 8 kwam uit op 26 oktober. Beide cijfers geven een beeld van de overname van de besturingssystemen aan het einde van oktober. Toch kan er, ondanks de vier dagen verschil, nog steeds gesuggereerd worden dat de overname van Windows 8 vijf keer trager verloopt.

Daarbij kampte Microsoft rond de tijd dat Windows 7 uitkwam met grote onvrede rondom Windows Vista, waardoor gebruikers een grotere neiging voelden om over te stappen. Ook was er rond die tijd een sentiment onder Windows XP-gebruikers, dat ze nu toch echt wel eens een keer over moesten stappen op een nieuwe besturingssysteem. 

Als laatste ondervindt Windows 8 aan den lijve dat een meerderheid van de mensen niet graag overstappen op iets volledig nieuws. De nieuwe gebruikersinterface schrikt consumenten af, omdat ze niet bekend zijn met de nieuwe software. Natuurlijk heeft Microsoft dit al voorzien en heeft het daarom ook 1,5 miljard dollar aan marketing besteed om het publiek een beter beeld van Windows 8 te geven.
Techzine.nl

Published On: 02-11-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht