AMSTERDAM – Ziggo wil dat in 2014 alle klanten gebruik kunnen maken van elkaars modem als wifi-hotspot. Het bedrijf investeert het komende jaar fors in mobiel internet.

Ziggo maakte begin juli al bekend een proef te doen in Groningen waarbij modems en wifi-routers van klanten dienst doen als hotspots voor anderen. De topmannen stellen nu dus dat de proef in 2014 breed uitgerold moet zijn over heel Nederland.Dat laten topman Bernard Dijkhuizen en financieel directeur Bert Groenewegen weten aan het Financieele Dagblad.

Volgens de twee wordt een belangrijk deel van een extra investeringsbudget van 100 miljoen euro ingezet voor de nieuwe dienst. Het zou gaan om 'enkele tientallen miljoenen per jaar'.

Alternatief

Het bieden van wifi-hotspots is een goedkoop alternatief voor het bouwen van een echt eigen netwerk om te concurreren met KPN, T-Mobile en Vodafone. Ziggo werkt voorlopig met laatstgenoemde provider samen om de gaten in het eigen netwerk te dichten.

Eerder werd verwacht dat Ziggo tijdens een frequentieveiling eind 2012 zou bieden op eigen mobiele frequenties. Daarmee kan het bedrijf dan een echt eigen netwerk met zendmasten bouwen. De twee topmannen wilden daar nu echter niet op ingaan.

Ziggo beloofde begin juli al dat het netwerk van de klant gescheiden blijft van de hotspots zodat veiligheid en privacy gegarandeerd zijn. Ook mag het wifi-gebruik door derden niet voor overlast zorgen bij de klant.

Nu.nl

Published On: 23-07-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht